Grad Šibenik objavio Proračun u malom za 2022. godinu

ŠIBENIK – Grad Šibenik pripremio je i objavio vodič za građane „Proračun u malom“. Riječ je o brošuri koja ovaj kompleksan dokument nastoji približiti građanima te ih informirati o prirodi financiranja proračuna te o programima, projektima i aktivnostima koje gradska uprava planira realizirati.

Proračun Grada Šibenika za 2022. godinu iznosi 430.740.000,00 kuna te objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Grada Šibenika. U brošuri “Proračun u malom” moguće je na jednostavan i brz način pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te pregledu na što se sve sredstva izdvajaju, poručuju iz šibenske gradske uprave.

– U ovoj godini završit ćemo obnovu tvrđave sv. Ivana, trećeg šibenskog bisera, izgradit ćemo Dječji vrtić „Ljubica“ u Crnici te urediti braniteljsku spomen-sobu na Baldekinu. Okončat ćemo projekt sanacije Gradske vijećnice te izgraditi novu rasvjetu na šibenskoj rivi. Značajno će se i ove godine ulagati u komunalnu infrastrukturu, ali i u energetsku obnovu škola, vrtića i sportskih objekata. U uvjetima neizvjesnog razvoja pandemije koja je obilježila i proteklo razdoblje, u 2022. godini nastavljamo odgovorno upravljati javnim financijama te prilagođavati svoje aktivnosti stvaranju preduvjeta za ukupni rast i razvoj grada Šibenika – izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Najveći udio Proračuna, 39 posto, čine aktivnosti na području društvenih djelatnosti, odnosno na području kulture, osnovnog školstva, predškolskog odgoja, sporta i organizacija civilnog društva.

U 2022. godini Grad Šibenik će dodijeliti i 40 studentskih stipendija, a povećana je i pomoć roditeljima za trećerođeno (i više) dijete koja iznosi ukupno 28.000,00 kuna. Grad će poboljšati materijalne uvjete u vrtićima, financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike gradskih osnovnih škola te financirati program produženog boravka za 12 razreda u sedam osnovnih škola. Nastavlja se provedba projekata pomoćnika u nastavi, osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, Školski medni dan i zdrava prehrana za učenike, priopćili su iz gradske uprave.

Proračun u malom za 2022. godinu možete pogledati OVDJE.

K.B.