Grad Rovinj izdvaja preko 1,6 milijuna kuna za stipendije

ROVINJ - U srijedu se u Velikoj Sali Doma kulture održalo Svečano potpisivanje stipendija za učenike i studente za akademsku godinu 2022/2023.

Brojne je studente i učenike, kao i njihove roditelje, pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga, koji im je ovom prilikom čestitao na postignutim uspjesima.

- Čast mi je danas pozdraviti Vas i čestitati Vam u ime Grada i u moje osobno ime na postignutom uspjehu kojeg ćemo zaokružiti svečanim činom potpisivanja stipendija. Ove su vam potpore dodijeljene, između ostalog, i kao priznanje za vaše dosadašnje rezultate.

Naš Grad prepoznaje važnost ulaganja u mlade, u njihovo obrazovanje i u njihovo aktivno uključivanje u javni život ove zajednice. Neka vam ovo priznanje bude motivacija da entuzijazmom i marljivošću nastavite nizati uspjehe na svom životnom putu - izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga, a čestitci učenicima pridružio se i zamjenik gradonačelnika David Modrušan. Svečanom je potpisivanju prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Za potpore (stipendije) učenicima i studentima Grad Rovinj-Rovigno izdvaja ove godine 1.670.000 kuna za ukupno 147 stipendista, čime se nalazi na visokoj poziciji ljestvice gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

Osim  redovnih, nastavlja se stipendiranje studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Rovinj – Rovigno, te studenata slabijeg imovinskog stanja kojima se želi olakšati stjecanje prava na novčanu potporu.

Time je Grad Rovinj-Rovigno otišao još korak dalje u stupnju socijalne osjetljivosti te brizi za mlade kojima se trudi osiguravati što više standarde obrazovanja i naobrazbe.

I.G.