Grad Rijeka poziva građane da im šalju prijedloge malih komunalnih akcija

RIJEKA – Grad Rijeka raspisao je Javni poziv namijenjen svim građanima putem kojeg mogu predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture u 2023. godini, a za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području kvarta, odnosno mjesnog odbora u kojem žive.

Male komunalne akcije zapravo su uređenja komunalne infrastrukture prema neposrednim prijedlozima građana i provode se s ciljem podizanja kvalitete življenja građana na području gradskih kvartova. Konkretne akcije i projekte predlažu građani, udruge građana, predstavnici stambenih i poslovnih zgrada,  vijeća mjesnih odbora i ostali, a realiziraju ih Grad Rijeka i gradska komunalna društva.

Na ovaj se način direktnim prijedlozima građana godišnje raspoređuje oko 11 milijuna kuna proračunskog novca i ovo je jedan od financijski najizdašnijih modela praticipativnog budžetiranja, poručuju iz Grada Rijeke.

Predlagati se mogu manji komunalni zahvati kao što su: izgradnja dječjih igrališta, uređenje zelenih površina, parkirališta, postave autobusnih čekaonica, postave tijela javne rasvjete, sanacija postojećih prometnica, uređenje kolnika, izrada nogostupa, uređenje prometne signalizacije i tehničkih elemenata cesta, sanacija divljih deponija i slično.

Građani se pozivaju da u svojim prijedlozima budu što konkretniji odnosno da navedu konkretnu lokaciju za provedbu zahvata.

Stanovnici Rijeke svoje prijedloge mogu uputiti putem online obrasca, zatim putem emaila mjesna-smu@rijeka.hr ili poštom na adresu gradske uprave odnosno svog mjesnog odbora.

Detaljnu proceduru možete pronaći na web stranici Grada Rijeke.

K.B.