Grad Rijeka na uređenju plaža u ovoj godini planira uložiti 1,95 milijuna kuna

RIJEKA – Na području Grada Rijeke postoje 22 plaže za čije se održavanje u ovoj godini planira izdvojiti 1,95 milijuna kuna. Dobro će gradskoj upravi doći i oko 173 tisuće kuna dobivenih iz proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Grad je posljednih godina uložio značajna sredstva u obnovu i održavanje plaža na svom teritoriju što su prepoznali i stanovnici Rijeke koji se polako vraćaju na plaže umjesto da odlaze na kupanje izvan grada. Uz to Rijeka je uredila i plažu za osobe s invaliditetom te plažu za pse.

– Time pokazujemo kako vodimo računa o potrebama svih naših sugrađana, a iznimno smo ponosni i što se na našim plažama Ploče i Kostanj već godinama vijore i Plave zastave. Konstantno radimo i na uređenju šetnica uz more čime podižemo kvalitetu života građana i jačamo turističku ponudu našeg grada. Želja nam je da Rijeka nastavi razvijati svoje turističke potencijale, da postanemo prepoznatljiv pomorski grad s razvijenim urbanim turizmom, poželjna destinacija koju će turisti posjećivati u dužim vremenskim periodima tijekom cijele godine. Tome će zasigurno doprinijeti i izgradnja nove marine za luksuzne jahte u samom središtu grada što će Rijeci dati jednu potpuno novu vizuru – istaknuo je zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski.

Ove je godine u planu dodavanje šljunka na plažama Preluk, „S“ zavoj, Bivio, Ploče, Vila Nora, Igralište, na plažama za pse na Kantridi i Brajdici kao i na plaži Sablićevo. Novu opremu dobit će vaterpolo igralište, a među prioritetima su sanacija kamene obloge potpornog zida na dijelu šetnice Lungo mare, kao i radovi dodatne prilagodbe zapadnog platoa plaže Ploče osobama s invaliditetom.

Svi radovi trebali bi biti obavljeni do početka kupališne sezone.

J.K.