Grad Pag označava nove staze na područjima u projektu Outdoor

PAG - Turistička zajednica Grada Paga nastavila je s markiranjem novih staza na područjima koja će biti uključena u projekt Pag Outdoor. Rade se dvije nove staze, a uređenje financira Turistička zajednica Grada Paga. Staze radi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu.

- Nastavili smo našu odličnu suradnju započetu prije dvije godine kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina. U međuvremenu su otočne turističke zajednice pokrenule zajednički projekt Pag Outdoor te nam se ovo trasiranje staza izvrsno uklopilo u naše planirane aktivnosti. Sve tri staze će imati zajedničko ime Druga strana Mjeseca, a sam naziv ne trebamo posebno obrazlagati - rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Paga, Vesna Karavanić.

Outdoor otoka Paga povezuju četiri standardne aktivnosti, bike, trail, climbing i kayaking, ali s obzirom da ih pozicionira u unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam otoka Paga zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova.

Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci, a ujedno obogatiti turističku ponudu atraktivnim sadržajima. Pag Outdoor zasigurno će biti jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi. Mjesečev otok će kroz ovaj projekt postati i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja, od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.

D.G.