Grad košarke za košarku i sport svima! U Zadru promovirana košarka za osobe s invaliditetom

ZADAR - Nisu svi te sreće da budu u potpunosti zdravi i mobilni, no to ne znači da se osobe s invaliditetom ne mogu uključiti u društvo i živjeti ispunjeno. Sport je jedan od najboljih načina za to!

Baš s ovim ciljem jučer je u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi te Ekonomsko-birotehničkoj i Trgovačkoj školi u Zadru održan program promocije košarke u kolicima i inkluzivne košarke. Inicijativu su organizirali Košarkaški klub osoba s invaliditetom i Hrvatski savez košarke u kolicima u suradnji sa školama kako bi učenicima predstavili čaroliju ovog sporta te potaknuli inkluziju u zajednici, javlja eZadar.

Na emotivan i inspirativan način, članovi su kluba na satu tjelesnog odgoja prezentirali osnovna pravila košarkaške igre u kolicima, a zatim su se i učenici mogli okušati u ovom sve samo ne laganom sportu i tako na jedan zaista lijep način obilježiti Svjetski dan osoba s invaliditetom.

U gradu koji toliko voli košarku zaista i priliči košarku približiti baš svima te direktno utjecati na stvaranje inkluzivnijeg društva, društva puno poštovanja prema svakom pojedincu i društva koje prepoznaje važnost sporta!

J.T.