Grad Komiža poziva na sudjelovanje u Festivalu mora "Rota Palagruzona"

KOMIŽA - Gradonačelnica Komiže, Tonka Ivčević, uputila je poziv za sudjelovanje na sad već tradicionalnoj regati.  

- Cijenjeni kapetani, vlasnici brodova, istraživači maritimne baštine, dragi prijatelji! Grad Komiža Vas poziva da sudjelujete u ovogodišnjem programu Festivala mora „Rota Palagruzona“ koji će se održati u Komiži od 22. do 25. lipnja 2023. godine.

Cijeneći visoko Vaš doprinos oživljavanju najstarije i najduže jadranske povijesne regate od Komiže do Palagruže, pozivamo Vas s uvjerenjem da ćete i ove godine uveličati svojim sudjelovanjem ROTU PALAGRUZONU, ali i ROTU CICIBELU koja će se održati dan ranije.

Foto: Velimir Bešić

Ove godine također ćemo uključiti i mlade koji će imati svoje radionice učenja mornarskih vještina, radionice brodogradnje i školu veslanja i jedrenja sandulom.

Dakako, održat ćemo našu tradiciju PAPINE VECERE na žalu Palagruže uz delicije koje će pripremiti naši kuhari kao i sami sudionici regate u organizaciji Udruge Palagruza iz Komiže.

Na komiškoj rivi organiziramo pučku feštu NOĆ SARDELE.Vaše sudjelovanje Festivalu mora s brodom koji obilježava hrvatsku maritimnu baštinu biti će od velikog značaja za promociju naših aktivnosti, te također i Vaša mogućnost za ostvarenje novih poslovnih prilika uz druženje s ostalim gostima i sponzorima Festivala mora.Dragi prijatelji, plovimo zajedno!

Čekamo Vas 22. lipnja na komiškoj rivi - poručuje komiška gradonačelnica.

D.G.