Grad i TZ Pag objavili vijest o najstarijoj čipkarici, druga obitelj se uvrijedila: "Naša nona je starija!"

PAG -  Proteklog tjedna je Pažanka Marija Fabijanić, rođena Palčić proslavila 100-ti rođendan. Tom su joj prigodom gradonačelnik Paga istog prezimena, Ante Fabijanić, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga i Ivanka Benzija, predstavnica Društva paških čipkarica Frane Budak uručili cvijeće i prigodne poklone, te izvijestili javnost da se radi o najstarijoj čipkarici u Gradu Pagu. Sve je to jedna prekrasna priča, koju smo prenijeli i mi, no onda nam se javila druga obitelj koja je, kako kažu, uvrijeđena. Njihova je nona, tvrde, još starija!

- Dragi novinari, moje ime je Oguić-Will Denis. Čitao sam u vašim novinama, o najstarijoj čipkarici grada Paga. Moja Nana, Urica Oguić je rođena 1921. u šestom mjesecu, je najstarija čipkarica grada Paga. U šestom mjesecu 1923. godine, ako Bog da, slavit će 102. rođendan. Urica Oguić i ja, unuk i cjela familija, smo jako uvrijeđeni. Molimo vas novinare da ispravite tu griješku. Hvala u naprijed i vašoj istragi o zabuni - poručio nam je unuk najstarije čipkarice na Pagu.

Kad smo obitelji objasnili da su novinari prenijeli informaciju cijelog niza gore navedenih institucija, razočarano su nam odgovorili pitanjem:

- Kako se naša predobra Nana može zaboraviti? Grad Pag? Muzej? Jako žalosno - tvrde.

I doista, Jutarnji list je pisao da je Urica u 80 godina sašila 1000 čipki i stolnjak za Tita, a o proslavi njenog stotog rođendana 2021. godine javio je i lokalni Radio Pag.

Ispravljamo stoga tu nepravdu prema baki Urici i njenoj obitelji, uz želju za dobar i zdrav život te još puno sretnih rođendana o kojima ćemo, nadamo se, pisati!

p.s. kamo sreće da su ovakve teme češće predmet ljudskih i novinarskih rasprava...

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Najstarija čipkarica u Pagu proslavila stoti rođendan
Paškinja Marija Fabijanić, rođena Palčić proslavila 100-ti rođendan. Danas je Marija Fabijanić, rođena Palčić proslavila 100-ti rođendan. Tom prigodom Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga i Ivanka Benzija, predstavnica Društva…