Grad Dubrovnik dobitnik Povelje Saveza društava "Naša Djeca" Hrvatske za akciju "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik"

DUBROVNIK - Središnji nacionalni koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine prijetelji djece" dodijelio je Gradu Dubrovniku Povelju za uspješno provedenu naj akciju za djecu u 2022. pod nazivom "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik", kojom je poboljšan i uljepšan život djece u Dubrovniku.

"STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik" zajednički su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama Informatičkim klubom Futura i Jedriličarskim klubom Hydro.

Foto: Grad Dubrovnik

Cilj programa bio je da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme tijekom ljeta te da se potakne njihova vezanost za tehničku kulturu, STEM područje i moderne tehnologije. Radionice su bile otvorenog tipa, što znači da su roditelji i skrbnici mogli gledati ili sudjelovati na radionicama sa svojom djecom. Radionice u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik bile su besplatne za sve polaznike.

Program se odvijao u Centru za mlade Dubrovnik od 1. srpnja do 9. rujna 2022. Održale su se 23 radionice na kojima je sudjelovalo preko 200 djece. Program radionica bio je bogat i raznovrstan: LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“, modelarstvo i pirografija, jedriličarsko modelarstvo, robotika i programiranje bez ekrana, radionice izrade elektro makete, 3D olovke i “Sam svoj elektro majstor”.

Naučene vještine se nastavljaju dalje nadograđivati na raznim radionicama iz područja tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik.

I.G.