Gotovo 270 ribolovaca spašeno s odlomljene ledene sante

Grupa ribolovaca, među kojima je bilo i žena, našla se na ledenoj plohi koja se odvojila od obale u blizini sela Starodubskoye, u na ruskom otoku Sahalin, izvijestilo je Ministarstvo za izvanredne situacije Rusije. U pomoć ribarima odmah su krenuli spasitelji.

Na kilometar i pol od obale odlomilo se ledeno polje. Zbog toga je duž obale nastala pukotina širine 5-6 metara, iza koje su se našli ribolovci amateri.

– Ribolovci su otplutali zajedno s ledenom plohom koja se odlomila na jugu Sahalina. Akcija spašavanja uspješno je završena u petak kasno navečer – javlja press služba ruskog Ministarstva za izvanredne situacije.

– 267 ribara amatera spasili su djelatnici Ministarstva za izvanredne situacije u regiji Sahalin. Svi su ribari dovedeni na obalu uz pomoć spasilačke lebdjelice Khivus i čamaca Favorit – stoji u poruci.

Foto: MZIS RU

Kako je objavljeno, u petak poslijepodne u okrugu Dolinsky, 1,5 km od obale, nastala je pukotina široka 5-6 metara u brzom ledu. Na otkinutom komadu leda bili su zaljubljenici u pecanje na ledu.

Akcija spašavanja trajala je gotovo 8 sati.

D.G.