GOSTI KAMPA U PREMANTURI SAMI ULOVILI LOPOVA: Krao je mobitele, tablete i novac

Pulska je policija priopćila da je uz pomoć gostiju kampa u Premanturi ulovila 46-godišnjeg muškarca koji je zajedno sa dvoje suučesnika počinio više provala u kamp kućice.

Prema izvještaju policije, 63-godišnja vlasnica kamp kućice je u petak oko 15.30 sati ušla u svoju kamp kućicu i u njoj zatekla nepoznatog muškarca. Austrijanka je hrabro pokušala zadržati lopova, no on se uspio istrgnuti i pobjeći.

Na svu sreću, nije daleko dospio jer su ga ulovili gosti kampa i zadržali ga do dolaska policije, koja je utvrdila da je 46-godišnjak neposredno prije dolaska vlasnice provalio u mobilnu kućicu i iz nje ukrao mobitel, tablet i novac.

Isti je muškarac, utvrdila je daljnja istraga, dva dana prije, 2. lipnja u poslijepodnevnim satima, ušao u još jednu mobilnu kućicu u istom kampu i iz nje ukrao tri tableta, mobitel i novac, čime je 45-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više tisuća kuna.

Osim 46-godišnjaka, policija je odmah uhitila i 37-godišnjaka i 34-godišnjakinju zbog sumnje da su mu pomagali u krađama.

Osumnjičeni 46-godišnjak je u subotu u popodnevnim satima pritvoren, a protiv dvoje suučesnika bit će podignute kaznene prijave.

M.B.