GORI ŠUMA U TUČEPIMA Protupožarne snage HRZ-a angažirane u gašenju niza požara i izviđanju

Nešto iza 14 sati u Tučepima je buknuo požar, a prema prvim informacijama planula je gusta borova šuma.

– Požarište sada puno bolje izgleda. Na terenu su sve vatrogasne snage s makarskog primorja, no požarište već bolje izgleda. Za sada možemo reći da nema ugroze za stanovništvo. Više detalja ćemo znati večeras – rekli su za Dalmaciju danas iz DVD-a Tučepi.

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je u srijedu, 28. srpnja 2021. godine u gašenju požara na lokaciji Rogoznica – Zatoglav u Šibensko-kninskoj županiji, doznajemo u Ministarstvu obrane.

Također, angažiran je i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Mljet – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone do 28. srpnja 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 40 požara i to: 12 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 16 u Šibenskoj-kninskoj, devet u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 28 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je četiri puta i ostvario je četiri leta s BZS “ORBITER 3” u trajanju od više od 10 sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

I.B.