GORI DALMACIJA Osam zrakoplova gasi požar kod Segeta Gornjeg, jedan kod Zadra, gori kod Šibenika i u Splitu!

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su angažirana tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., u akciji gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćili su iz MORH-a.

Ukupno je tijekom današnjeg dana angažiranom osam protupožarnih zrakoplova na ovom požarištu.

Ukupno je i 26 pripadnika Kopnenih snage protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne ‘Knez Trpimir’ u Divuljama upućeno je tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., u akciju gašenja požara kod Segeta Donjeg.

Izgorjela kamp kućica i gliser

Dodatni problem gasiteljima stvara jaka tramontana.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević iz požarom ugroženog mjesta Plano izvijestio je kako se situacija na požarištu mijenja doslovno iz minute u minutu.

– Kao što vidite, požar je aktivan. Sada gasi 170 vatrogasaca s 50 vozila. Vatra nije pod kontrolom – kazao je Kovačević za Novu TV i potvrdio kako je izgorjela jedna kamp-kućica i nagorio jedan gliser.

– Stambeni objekti nisu ugroženi, ovdje u Planom je najveće naselje pa je većina snaga ovdje. Gašenje otežava jak vjetar i nepristupačan teren, s mehanikom tu ne možemo doći. Ovo gdje su putevi smo riješili – potvrdio je Kovačević.

Požar u Splitu, Šibeniku, Zadru…

Oko 16 sati i 15 minuta dojavljen je požar otvorenog tipa na području Splita. Gorjela je trava na području Baterija, a na teren su izišli pripadnici Županijske vatrogasne postrojbe.

Oko 16:40 izbio je veliki požar i kod Miljevaca na području Šibensko-kninske županije. Kako javlja Dalmacija Danas, gori u selu Drinovci. Čitatelji javljaju da je vatra zahvatila borovu šumu. Dva kanadera s područja Segeta premještana su nad Miljevce.

– Vatrogasne snage su tek došle i još uvijek nemamo više informacija o požaru. Požar je i dalje aktivan i vatrogasci su na terenu – kazali su u Centru 112.

Dim iznad Bilog briga i jedan kanader potvrdili su novi požar koji je izbio na rubovima grada Zadra, javlja 057.info.

– Ugrožene su kuće, gori nisko raslinje iznad pekare, samo su nam kratko rekli u dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe.

Već u 17. 25 sati požar je ugašen, a pripadnici JVP ostali su prekontrolirati teren. Javna vatrogasan postrojba dobila je dojavu u 16. 50 da je izbio požar i to neposredno uz kuće, točnije broj 8 u Hvarskoj ulici.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POŽAR KOD SEGETA ZAHVATIO KUĆU Na terenu 168 vatrogasaca, 49 vozila, 6 zrakoplova i helikopter