Goodbye toples i alkohol na ovoj hrvatskoj plaži - Osim ako nemate novca za plaćanje kazni!

RIJEKA - Kostrena je mjesto u kojem ćete plaćati kaznu zatekne li vas se tamo sljedećeg ljeta bez dijela kupaćeg kostima. Osim ako niste na nudističkoj plaži.

U Kostreni kazne tako iznose 600 do 1.300 eura za pravne osobe, od 200 do 660 eura za obrtnike te od 50 do 260 eura za fizičke osobe, piše danas.hr.

Gradovi i općine u priobalju i na otocima sada su obvezni donijeti odluke o redu na pomorskom dobru i to slijedom donošenja novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Grad Pula prošlog je mjeseca donio odluku o pitanju toplesa i konzumiranja alkohola na javnim plažama te ima slične kazne kao Kostrena, a o tome će se ovaj tjedan raspravljati i na sjednici Gradskog vijeća Rijeke. Iako oni neće raspravljati o pitanju toplesa, već samo o konzumaciji alkoholnih pića na plažama.

U Puli je na njihovim plažama zabranjena konzumacija jakih alkoholnih pića, osim ako se to čini na terasi nekog ugostiteljskog objekta, a mirne duše možete piti pivo i vino jer valjda računaju da se od njih nećete toliko "neprikladno" napiti.

J.T.