Golden Horizon se vratio kući – Uplovio je u Kaštelanski zaljev

SPLIT – Najveći jedrenjak na svijetu, izgrađen u hrvatskom brodogradilištu Brodosplit, nakon višemjesečnog inauguracijskog krstarenja engleskom obalom, vratio se u domovinu gdje će ga škverani pripremiti za zimsku sezonu na Karibima, piše Škveranka.

Podsjetimo,  nakonšto je Slobodna Dalmacija objavila tekst o zadržavanju jedrenjaka Golden Horizon od strane engleskih vlasti zbog navodno milijunskih potraživanja, oglasio se i Brodosplit koji je takve napise nazvao redikuloznima. Iz splitskog škvera naime tvrde da se zauzima isključivo strana njihova bivšeg poslovnog partnera pomažući mu u namjeri da financijski baci Brodosplit na koljena. Kažu da brod više nema nikakvu hipotetku i može slobodno ploviti, a protiv odgovornih osoba u Star Clippersu zbog prevare i nepoštivanja odluka suda u Francuskoj, pokrenuta je, kažu, i kaznena prijava.

– Bez obzira na poteškoće, važno je da od danas Golden Horizon, najveći i najluksuzniji jedrenjak s križnim jedrima na svijetu, nakon više od dvije godine ucjenjivanja i pritisaka od strane bivšeg naručitelja više nema nikakvu hipoteku, potpuno je čist – i može potpuno slobodno operirati svim morima svijeta – poručuju iz Brodosplita.

Rezultat svega je da ovaj golemi jedrenjak danas plovi pod hrvatskom zastavom i sad je ponovo kod kuće.

Foto: Škveranka

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Oštra reakcija iz Brodosplita: “Golden Horizon nastavlja plovidbu bez ikakvih opterećenja”