Godinu dana zatvora riječkim prometnim policajcima

RIJEKA - Na po godinu dana zatvora osuđeni su policajci Postaje prometne policije Rijeka jer su teško pretukli čovjeka kojega su zaustavili u prometu, nanijevši mu po život opasne ozljede.

Bit je to presude kojom je vijeće Općinskog suda u Rijeci za kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, kojeg su počinili u kao službene osobe, oglasilo krivim policijske službenike Igora Sarvaša (44) i Dražena Kerovca (34) te Sanjina Žuteliju (50), Riječanina za kojeg se navodi da je umirovljeni policijski službenik.

Zasad nepravomoćnom presudom određeno je i da je svaki od trojice dužan platiti oko 670 eura na ime troškova kaznenog postupka i vještačenja.

Nemio slučaj zbio se 26. rujna 2015. godine, u vremenu između 21 i 22 sata, nakon što su u središtu Rijeke dvojica službenika riječke Postaje prometne policije koji su bili u autoophodnji – Igor Sarvaš i Dražen Kerovec – uočili tada 34-godišnjeg Riječanina u prometu, iako su mu ranije tog dana izrekli zabranu vožnje automobila. Zaustavili su ga u trenucima dok je bio u alkoholiziranom stanju.

Sud je ocijenio dokazanim da su ga tada fizički napali, izvukli ga iz vozila i bacili na tlo potrbuške, vezali mu ruke na leđima lisicama, te mu zadali više udaraca policijskom palicom po leđima i nogama. Nakon toga su ga ugurali u službeno vozilo i odvezli u Postaju prometne policije Rijeka. Smjestili su ga u prostoriju za stranke, gdje je u jednom trenutku došao Sanjin Žutelija, koji je bio šef smjene u postaji.

Uslijed postupanja policijaca, vozač je zadobio serijski prijelom rebara lijevo, od drugog do šestog, te niz drugih ozljeda. U sljedećih šest dana zdravstveno stanje pretučenog se naglo pogoršalo zbog velike količine krvavog sadržaja u trbuhu, zbog čega je zatražio hitnu medicinsku pomoć u sušačkoj bolnici, gdje je istog dana operiran u stanju životne ugroženosti, prenosi Burin.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.