Gastro manifestacija "More na stolu" - Fažanske ribarske priče

FAŽANA - Street food festival pod nazivom 'Fažanske ribarske priče' u sklopu manifestacije 'More na stolu', održat će se 24. lipnja u Fažani. Glavni fokus ovog festivala je srdela, simbol Fažane i njezina ribarskog nasljeđa.

Ova poslastica Fažane pripremat će se na mnoge ukusne načine. Festival slavi tradiciju i nove recepte pripremanja ribljih specijaliteta, a posjetitelji će imati priliku istražiti različite okuse i upoznati nove kombinacije namirnica.

Gastro ponuda bit će uistinu bogata. Sardele s gradela, marinirane, savor, slane, paštete od sardela, rižoto od sardela... Tečajevi Male ribarske akademije Sardela, prikaz alata i pribora za ribolov, stare barke fažanske luke, najavljuju Fažanci.

- Simbol Fažane, riba sardela stalni je izazov za nove susrete na fažanskoj rivi, na malome trgu, u restoranu, konobi. Uz sardelu i druge ribe što će obogatiti darove mora na stolu, sve kroz tradiciju i nove recepte pripremanja raznolikih jela. Degustacija ribe u Fažani pravo je mjesto za nove susrete i nove spoznaje.

Foto: Infofazana.hr

I.B.