GASTRO FESTIVAL Dani črešanj va Lovrane

LOVRAN - Više od 20 godina u Lovranu se odvija gastro festival Dani črešanj va Lovrane. Jedna je to od tri gastro manifestacije koje obilježavaju ovaj gradić na Opatijskoj rivijeri.

Sočno voće najslađi je uvod u ljetne mjesece, jer u lipnju zelene lovranske krošnje bujaju od velikih, tamnocrvenih plodova.

Trešnja je stoljećima bila jedan od glavnih izvoznih aduta Lovrana, a lovranske su trešnje – ili črešnje, bile poznate po svojoj kvaliteti, veličini i okusu.

Brojne specijalitete s ovim izvrsnim i zdravim voćem može se kušati tijekom gastro manifestacije Dani črešanj u lipnju. Bezbroj je mogućnosti za uživanje u ovom slasnom voću.

Program događanja

Tijekom lipnja u Lovranu se mogu kušati razne slastice od trešanja, a na današnjoj modernoj kulinarskoj sceni nije strano ni sjedinjavanje slatko-slanih okusa, pa se okus te voćke može pronaći u raznim kombinacijama.

U subotu, 10. lipnja, održat će se fešta posvećena trešnjama kada će uz gastronomsku, glazbenu i kulturnu ponudu posjetitelji moći kušati i 10-metarski štrudel od trešanja, ali i sa sobom ponijeti kući ponešto od preostale ponude slastica od trešanja.

Subota, 10. 6. 2023. Lovran, Trg slobode

Fešta uz 10-metarski štrudel od trešanja

11:00 Mješoviti pjevački zbor KUD “Lovor” Lovran
13:00 – 13:30 Dječji zbor OŠ “Viktor Car Emin” – Lovranske črešnjice
13:30 – 14:00 Mažoretkinje opatijske rivijere
15:00 Folklorni ansambl “Zora” Opatija
17:00 Radionica udruge “Ognjišće” – izrada štrudela od trešanja


18:30 Rezanje i podjela 10-metarskog štrudela od trešanja

18:00 – 21:00 Zabava uz Nicolas Kurelić band
21:00 – 22:30 Zabava uz Dino Dvornik tribute band

B.K.