GASTRO DANI - PAG NA MENIJU od 28. travnja do 1. svibnja

PAG - Nakon dvije godine pauze grad Pag će gostima ponovno predstaviti bogatu gastro ponudu po kojoj je nadaleko poznat i priznat i na taj način nastaviti razvijati projekt Pag na meniju započet prije pandemije.

Prvog dana, u petak u 18 sati otvorit će se manifestacija Paga na meniju i tom prigodom dodijeliti će se certifikati 'Pag na meniju' novim ugostiteljskim objektima u Kneževom dvoru u Pagu u kojem će se moći razgledati izvrsna izložba fotografija članova Foto kluba Pag pod nazivom 'Okus otoka – Oku s otoka'.

Na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će KUD Družina u jedinstvenoj paškoj narodnoj nošnji i izvesti paški tanac, a svoje proizvode, nositelje oznake HOP - Hrvatski otočni proizvod, predstavit će Paška sirana, Benediktinski samostan Sv. Margarite, Solana Pag te učenička zadruga Slani škoj.

U subotu, 29. travnja ujutro od 10 sati na glavnom gradskom trgu građani i turisti uživat će u bogatom okusu paške fritaje i dobar zvuk grupe Infišando. Za sve ljubitelje paškog sira u 18 sati u Kneževom dvoru, Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga Paške sirane održat će prezentaciju 'Kako nastaje najbolji sir na svijetu'.

Foto: TZ Grada Paga

U nedjelju, 30. travnja posjetitelji će od 11 sati moći poslušati priču o Paškoj soli te razgledati stalni postav i izložbu solarstva u I Magazinu soli.

U večernjim satima s početkom u 18 sati u Kneževom dvoru Nikol Jakopšic Donadić održat će radionicu filcanja vune koja će svim zainteresiranim polaznicima, uz prethodnu prijavu, demonstrirati izradu ukrasnih predmeta od filcane vune.

U ponedjeljak na međunarodni praznik rada, program će u 10 sati započeti prvomajskom budnicom Gradske glazbe Pag, a u 11 sati održat će se koncert gostiju iz Finske, Youth Orchestra Kouvolan.

Sva tri dana vikenda od 19 sati, u ugostiteljskim objektima u Pagu, restoranu Na Katine, konobi Bodulo, konobi Bile te Wine i Cheese baru Trapula moći će se po promotivnim cijenama degustirati paški, riblji i mesni specijaliteti uz kvalitetna vina. U svakom od ovih objekata, uz vrhunske gastro namirnice, gosti će uživati u ugodnoj atmosferi i najljepšim dalmatinskim pjesmama u điru.

Osim u gastronomskoj ponudi, posjetitelji će od petka 28. travnja do ponedjeljka 1. svibnja, moći u jutarnjim i popodnevnim satima uživati i razgledati izložbene prostore u gradu Pagu - Izložbu solarstva, Galeriju Paške čipke, postav Etno kuće KUD Družina te Izložbu sakralne umjetnosti u Koludraškoj ulici u sklopu samostana sv. Margarite.

Organizatori su se potrudili i pripremili bogat program, a na Vama je samo da dođete, dobro se zabavite i uživate u bogatoj gastronomskoj i kulturnoj ponudi - pozivaju iz Turističke zajednice Grada Paga.