FOTO Rušenje simbola propasti Kerumovog carstva pobudilo interes javnosti

SPLIT - Rušenje jednog od simbola propasti Kerumovog carstva privuklo je neuobičajenu količinu umarella, koji sa zanimanjem promatraju i komentiraju polaganu destrukciju grandioznog zdanja na Zapadnoj obali - objavio je splitski fotograf Goran Leš.

Inače, pisac iz Bologne Danilo Masotti za umarelle opisuje umirovljenike ili druge starije ljude, koji imaju vrlo malo posla cijeli dan i opravdavaju svoje postojanje miješanjem – ili pomaganjem – u postojanje drugih, i na taj način, možda, čineći da se osjećaju korisnima. U ovom slučaju sve više ih stiže i promatrajući savjetuje što bi i kako trebalo na mjestu bivšeg hotela Marjan.

Foto: Goran Leš

Podsjetimo, splitska zapadna obala tako bi krajem 2025. godine trebala dobiti novu vizuru, a hotel, čija je obnova započela prije petnaestak godina, kada je investitor bio Željko Kerum, napokon se po mjeri struke i ukusa, i završiti.

Demontirat će se toranj koji će u novom izdanju biti iste visine, no imat će jedan kat manje, i to zbog novih standarda opremanja hotela, odnosno, čitavog niza instalacija, koje u vrijeme kada je Marjan napravljen 60-ih godina prošlog stoljeća, nisu postojale.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Pogledajte kako napreduje rušenje splitskog hotela Marjan
Rušenje hotela Marjan u Splitu ide korak po korak, ali učinci su sve vidljiviji. Na istom mjestu u sljedeće dvije godine niknut će novi hotel s pet zvjezdica. Podsjetimo, splitska zapadna obala tako bi krajem 2025. godine trebala dobiti novu vizuru, a hotel, čija je obnova započela prije