FOTO Završeni radovi u Marini Poreč

POREČ - Proteklog tjedna završeni su radovi u Marini Poreč, što predstavlja još jedno značajno ulaganje u ovu godinu, pohvalili su se iz Grada Poreča.

Zamjena sidrenog sustava i uređenje najvećeg gata samo su dio opsežnih radova koji su osigurali poboljšanu infrastrukturu i sigurnost korisnika.

Zamjena sidrenog sustava obuhvatila je uklanjanje postojećih sidrenih betonskih blokova starih preko 20 godina i ugradnju 26 novih armiranobetonskih sidrenih blokova. Zamijenjen je i 260 metara dug glavni sidreni lanac te su ugrađeni novi pomoćni lanci i škopci te ostali potrebni elementi sustava. Uređenje lukobrana obuhvaćalo je uređenje podnih obloga betonskim opločnicima i WPC daskama, ugradnju konzolnih klupa i stolova cijelom dužinom gata, zamjenu stupova javne rasvjete te ugradnju ambijentalne rasvjete.

- U sklopu navedenih radova, uloženi su značajni resursi u poboljšanje infrastrukture i sigurnosti svih korisnika marine, dok je uređenjem lukobrana osiguran ugodniji, funkcionalniji i kvalitetniji prostor samog lukobrana, priveza plovila i boravka na istome - poručuju iz Grada Poreča.

I.N.