FOTO/VIDEO Spektakl s Mrduje, pobjedu odnijeli Crnogorci!

SPLIT - Maxi Jena MM, s kormilarom Miloš Radonjić i posadom, prva je u cilju Split, 92. po redu i do sad najmasovnije regate Mrduje.

Pobjednik 92. Mrduje je Maxi Jena Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora. Na cilj je stigao u 15h, 15min i 40 sekundi s ukupnim vremenom plovidbe 4h, 15min i 40 sekundi.

Dok čekamo ostale rezultate, pogledajte fenomenalne kadrove koje je snimio naš Velimir Bešić.

Podsjetimo, ove godine sudjeluje dvjestotinjak brodova i rekordan broj sudionika.

Mrduja tradicionalno uz krstaše, okuplja i veliki broj manjih plovila i posada kojima rezultat nije primarni cilj, omogućavajući da svi ljubitelji mora, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina mogu zajedriti uživajući što su dio najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana.

Tako će se i ove godine nastaviti inicijativa 100 dvoboja na Mrduji, kojom veliki broj sudionika postaju pobjednici ove jedinstvene regate. Naime, JK Labud je za svakog pobjednika u jednom od 100 dvoboja  na Mrduji osigurao zlatnu medalju, koju osvaja skiper svake od posada koja prijavi interni dvoboj s  drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati. Dodjela Zlatnih medalja nagrada,  predviđena je u subotu navečer, prije dodjele pokala najboljima po skupinama, a feštu će zaokružiti  koncert rock grupe Cortez.

D.G.