FOTO/VIDEO Floridi prijeti najjači uragan u posljednjih 100 godina - Otvoreno više od 175 evakuacijskih centara

Američki Nacionalni centar za uragane predviđa da bi uragan Ian mogao postati uragan četvrte kategorije s vjetrovima do 200 kilometara na sat i s katastrofalnim posljedicama, prije nego se počne kretati prema obali na jugozapadu Floride.

U srijedu ujutro oluja s vjetrovima jačine oko 60 kilometara na sat već je stigla do obala Floride. Olujni plimni val bi prema prognostičarima mogao doseći čak 3,6 metara.

U utorak navečer oluja je prolazila iznad niza otoka Florida Keysa, a predviđa se da bi mogla zahvatiti zapadnu obalu Floride kasno u srijedu.

Podsjetimo, Nacionalni centar za uragane navodi da bi uragan Ian mogao postati uragan četvrte kategorije do trenutka kada udari u zapadnu obalu Floride, s brzinom vjetra koja prelazi 209 km/h. Nalog za evakuaciju izdan je za oko 2,5 milijuna ljudi.

More u Tampi povlači se pred uraganom. Snimke i prizori su nevjerojatni. Društvene mreže preplavile su snimke oseke kakva nije viđena desetljećima.

- Uragan Ian nastavlja povlačiti more iz zaljeva Hillsborough i rijeke Hillsborough u blizini Opće bolnice Tampa - javljaju iz policije Tampa. Fotografije prikazuje još jedan dio zaljeva uz Bayshore Boulevard gdje se more strahovito povuklo.

Policija Tampa upozorava građane da ne izlaze van niti blizu plaža. I dalje se bilježi povlačenje mora koje možete vidjeti na slikama.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uragan kategorije 4 preplavio Kubu i ostavio je bez struje, sad skreće prema Floridi
Kuba je potpuno bez struje nakon što je uragan Ian preplavio zapadni kraj otoka, objavila je tamošnja vlada. Dvije su osobe poginule, a zgrade su oštećene diljem zemlje, javlja BBC. Električni sustav doživljava potpuni kolaps, kazali su dužnosnici, nakon što jedna od glavnih elektrana nije mogla bi…