FOTO/VIDEO Djelatnici ŽLU Mali Lošinj došli do potonule jahte kod Unija i spriječili ekološku katastrofu!

UNIJE - Županijska lučka uprava Mali Lošinj prva je stigla na mjesto havarije 20-metarske motorne jahte ispred Unija, čime je spriječeno zagađenje mora. Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću jučer u 15:42. Četvero Talijana tonuću jahtu napustilo je pravovremeno brodskim tenderom i nisu prijavili nikakve ozlijede, istaknuto je u priopćenju.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća jahte ispred luke Unije spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera.



Oko potonule jahte ostavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

Četveročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi 4000 litara nafte! O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije danas stigao na mjesto potonuća.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Strana motorna jahta potonula kod Unija, nema ozlijeđenih | | Morski HR
Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), koordinirali su aktivnosti u cilju sprječavanja onečišćenja mora i morskog