FOTO: UTRKA STAZOM PROCESIJE "ZA KRIŽEN" Održana 2. utrka "Jelsa trail"

JELSA - U subotu, 15. travnja, održana je Jelsa Trail utrka u predivnom okruženju netaknute prirode Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze (SRDELICA) (5 km), srednje staze (ŠKARPINA) (11 km) i duge staze (ŠANPJER) (20 km).

Više od 370 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo se kako bi se suočili s izazovom i uživali u prekrasnom krajoliku. Trkači su prolazili kroz guste borove šume, preko kamena i kamenih zidova, uz potok i kroz uske staze koje su vodile do vrha brda s kojeg se pružao prekrasan pogled na Jelsu i okolne otoke.

Pobjednik utrke na dugoj stazi bio je Jadran Domančić, dok je kod žena pobjedu odnijela Dagmar Imrichova. Na srednjoj stazi najbrži su bili Mia Pamuković Žuvela i Ante Roguljić dok su na kratkoj stazi pobjednici bili Jelena Surjan i Emil Jones.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom trkača te su istaknuli da je utrka bila uspješna i sigurna zahvaljujući brojnim volonterima koji su pratili utrku.

Jelsa Trail utrka privukla je veliku pozornost ljubitelja prirode i trkača, a organizatori najavljuju još sličnih događaja u budućnosti kako bi se promovirala netaknuta priroda Hvara i potaknula aktivnost u prirodi.
Utrka se održala 15.04.2023. a imala je tri dužinske kategorije:

SRDELICA  5 km, +260 m
Staza je prikladna za početnike i djecu, a za one koji žele sudjelovati ležernije, mogu je i prošetati. Start i cilj je na rivi u Jelsi, a staza nudi predivne poglede u okolici Jelse i s drevne kule Tor. Na stazi neće biti okrepne stanice. Vremenski limit za završiti utrku je 2 sata.

ŠKARPINA, 11 km, +420m
Staza je prikladna i za početnike ali i za natjecatelje u nešto boljoj kondiciji. Start i cilj utrke su na rivi u Jelsi. Nakon uspona i prolaska pokraj kule Tor, staza vodi kroz maslenike i vinograde u pitoreskne Pitve odakle se vraća natrag u Jelsu.  Staza ima jednu okrepu u Pitvama (7km) Vremenski limit za završiti utrku je 3 sata.

ŠANPJER, 20 km,  +620m
Najduža staza zahtjeva određenu razinu kondicije. Tehnički nije zahtjevna. Start i cilj su u Jelsi. Nakon prolaska pokraj drevne kule Tor, praćeni predivnim pogledima, trkači idu na Pitve odakle prate trasu poznate Procesije za križen. Staza vodi kroz predivna mala mjesta u okolici Jelse – Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska. Staza će imati dvije okrepne stanice: Pitve (7 km) i Vrbanj (12 km). Vremenski limit za završiti je 4 sata. Ima i vremenski limit na stazi u Vrbanju (12 km) do kojeg treba doći najkasnije za 2 sata i 15 minuta.

ORGANIZATOR:
TZ Jelsa, Udruga Dalmacija Trails (kontakt: 0981829644 ili marko.herman@dalmacijaultratrail.com)

STARTNINE:

  • cijene

Srdelica (5 km) 13,27€
Škarpina (11 km)  15,92€
Šanpjer (20 km) 17,25€
Za djecu od 7 do 14 godina starosti popust od 50%, a za djecu mlađu od 7 godina besplatno sudjelovanje.


SATNICA UTRKE:
Subota, 15.04.2023
10:30 – 11:45 preuzimanje startnih paketa, riva u Jelsi
12:00   start utrke (sve kategorije), riva u Jelsi
14:00    početak ručka
15:30  proglašenje pobjednika svih kategorija
16:00  limit za završetak utrke

PRIJEVOZ
Svim sudionicima utrke, Turistička Zajednica općine Jelsa je osigurala popust od 30% za prijevoz trajektom na relaciji St-SG, te besplatan prijevoz autobusom od trajektne luke Stari Grad do Jelse.

SPONZORI UTRKE:
Mina Beach Bar & Restaurant
Restoran Davor
Restoran Step up
Konoba Nono
Slastičarnica Jelsa
Restoran Figura
Vina Carić
Restoran Me&Mrs. Jones
Uljara Božić
Mardešić d.o.o.

Sponzorirani sadržaj