FOTO Ugljena prašina zagadila veliku morsku površinu kod Ploča!

PLOČE - Velika morska površina danas je bila prekrivena crnom čađom, nastalom od prekrcaja rasuteg tereta, točnije ugljena u luci Ploče.

- Ovo se dogodilo danas oko 10.30 uri, Ma ovo je bila bonaca, a ovi iz Uprave Luke kažu da su nepovoljni vremenski uvjeti pri prekrcaju, naravno jer se po vitru i maretama ne može vidit koliko se rasulo ugljena po moru. Ovo je svakodnevno, nego je najbolje vidljivo kad je bonaca - kazuje nam čitateljica koja šalje ove fotografije.

Doista, nije ovo prvi put da se ovakvi incidenti događaju u pločanskoj luci, o čemu smo i sami već pisali. Osim što Pločani udišu kancerogene čestice, ovaj put zagađenje se proširilo i na morsku površinu, pa tako prekrilo i omiljene plaže, a zasigurno zagadilo i brojna staništa morske flore i faune.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Izbio požar u luci Ploče | | Morski HR
PLOČE - Oko 13 sati veći požar izbio je u Pločama. Kako doznaje Dalmacija danas, gori otpad u blizini sortirnice, između kolodvora i Luke Ploče. Plamen je već stavljen pod kontrolu. - Gori sirovina,
Instalirana specijalizirana oprema za mjerenje razine onečišćenja mora na ušću Neretve | | Morski HR
PLOČE - U sklopu projekta WATERCARE na ušću rijeke Neretve instalirana je vrijedna oprema koja će uzorkovati vodu u intervalima usklađenim s vremenskim uvjetima te mjeriti razinu onečišćenja mora za