FOTO U Veloj Luci još će više šetnica biti popločeno atraktivnim mozaicima Udruge likovno stvaralaštvo

VELA LUKA - Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, na svojim je službenim stranicama obavijestila o nastavku uređenja šetnica u centru Vele Luke.

Navedeni radovi vrijedni su 1.100.748,44 kn, a od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira radove s 250.000,00 kn.

U sklopu projekta nastavlja se s popločavanjem šetnica i postavljanjem mozaika. Novina u ovom dijelu je da kroz ugostiteljske objekte više neće biti glavni prolaz već će prolaz biti s vanjske strane štekata, a isti će krasiti mozaici Udruge likovno stvaralaštvo.

- Na taj način ostvarujemo i red u prostoru i adekvatan prolaz za sve pješake. Pristupit ćemo i uređenju Spomenika palim borcima. Nadalje, u postupku smo odabira izvođača za navodnjavanje zelenih površina u centru mjesta. Također, sukladno projektu krajobraznog uređenja zelenih površina na području Općine Vela Luka hortikulturno će se urediti zelena površina za početak na ovom potezu, a između ostalog usaditi će se i nove palme, iste vrste kao na rivi na Badu - opisuje Katarina Guguć.

I.G.