FOTO U Puli, u sklopu Ružičastog mjeseca, održana humanitarna utrka i šetnja "Ne ću ben, hodi zajno"

PULA - Središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka "Ne ću ben, sad je ura!", koja je pod geslom "Ni priša, ma ni ča čekati" u nedjelju, 2. listopada 2022. godine održana na suncem okupanom pulskom Lungomareu.

Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom odvojili svoje vrijeme i učinili ovaj događaj posebnim. Trkača trasa duljine 6 km od Valkane do tvrđave Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka od Valkana do Gortanove uvale i nazad prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju, javlja Grad Pula.

Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju i donacijama od kojih je prikupljeno 18.800 kuna! Zahvaljujući građanima koji su donirali Geu, Klub nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo o raka dojke već i oboljelima od drugih malignih bolesti.

Naime, od prikupljenih donacija nastavit će se financirati savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati potrebitima u kupnji dodataka prehrani kao i pružanje jednokratne pomoći.

Iz Kluba Gea posebno zahvaljuju Elvisu Peršiću i dečkima iz Atletskog saveza Istre, koji su tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, Dorini Tikvicki i Danielu Sponzi koji su vodili program i DJ-u MR. M -Emanuel Majetić koji se pobrinuo za dobro atmosferu na startu i cilju utrke kao i fotografu Ninu Fanuko, koji se pobrinuo za fotografiranje manifestacije.

Zahvale naravno i pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, gradonačelniku Zoričiću, dogradonačelnici Ivoni Močinić i svim pročelnicima gradskih Službi koji su i osobno sudjelovali na manifestaciji, kao i Turističkoj zajednici Grada Pule koja se pobrinula da pulski divovi i rotor u Šijani svijetle ovaj vikend u ružičastoj boji. Zahvale Brionki na doniranim fritulama i kroštulama, kao i Studencu koji se pobrinuo za poklone najbržim trkačima.

Foto: Grad Pula

Organizacija utrke financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Naime, Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 449.970 kuna iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 2014.-2020. godine za projekt "NE ću ben, hodi zajno".

I.G.