FOTO U cilj Zadarske koke uplovila 102 broda

ZADAR - U 11 sati i 5 minuta ispred zadarske rive startala je 19. Zadarska koka, treća po veličini jedriličarska regata na Jadranu.

Vremenske prilike bile su puno bolje nego jučer stoga su 102 broda s jedrima, koliko ih se jučer prijavilo u Jedriličarskom klubu Uskok, isplovila na još jedan festival jedrenja u Zadarskom kanalu.

Zadarska koka, nazvana po srednjovjekovnom trgovačkom brodu, već tradicionalno okuplja veliki broj ljubitelja jedrenja i mora. Prošle godine bilo je 113 prijavljenih.

-Cilj Zadarske koke je da se približi malo ljudima koji nisu jedriličari i da dovedemo što više ljudi iz Zadra, ali i okolice, na sportskim brodovima, na kruzer brodovima, na starim tradicionalnim brodovima i da se zabijeli kanal i da to stvarno bude za pamćenje. Idemo u smjeru prema onim velikim regatama kao što je primjerice Mrduja – istaknuo je za Novi radio jedriličar JK Uskok i jedan od organizatora Koke, Marin Jakovčev.

Proglašenje pobjednika po skupinama je večeras na Vitrenjaku uz koncert Nene Belana i Fiumensa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Startala tradicionalna regata Zadarska koka
Vremenski uvjeti su daleko bolji nego li su bili jučer pa je i tradicionalna regata Zadarska koka startala u 11 sati sa zadarske rive. Zadarska koka već 19. put za redom okuplja veliki broj ljubitelja jedrenja i mora. Zadarska koka, nazvana po srednjovjekovnom trgovačkom brodu, već tradici…