FOTO Stigle fotografije spašavanja nestalih kajakaša

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je fotografije spašenih kajakaša, za kojima se tragalo od jučer poslijepodne. Sve je na sreću dobro završilo, a posljednji su rano jutros pronađeni otac i maloljetna kćer.

Više od 12 sati trajala je potraga za skupinom kajakaša koji su jučer poslijepodne nestali na potezu od Šolte do Hvara. U akciju traganja i spašavanja bile su uključene brojne službe – od lučke kapetanije, HGSS-a, obalne straže, carine, trajekta, pomorske policije, privatnih jedrilica do lokalnih ribara. Većina kajakaša pronađena je sinoć nešto prije 22 sata, a posljednji kajak, u kojem su se nalazili otac i maloljetna mu kćer uočen je jutros u uvali Špiljice na sjevernoj strani otoka Hvara.

Foto: MMPI

Podsjetimo, jučer u 17:15 sati zaprimljena je dojava preko Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka da su s južne strane otoka Šolte zaprimili poruku pogibeji MAY DAY. Ispostavilo se da je riječ o prevrnutim kajacima, njih 5 u kojima se nalazilo 11 osoba.

Svi su na sreću spašeni i neozlijeđeni, zahvaljujući sreći, ali i brzoj reakciji i zajedničkoj potrazi od strane nadležnih službi i privatnih osoba.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Koordiniranom akcijom svih službi uspješno okončana potraga za nestalim kajakašima