FOTO Splitska policija: Molimo pomoć građana i informacije o vozaču i osobnom vozilu crni golf

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je molbu građanima koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju.

U Splitu 30.studenog 2022.g. oko 00,50 sati, u ulici Domovinskog rata, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim za sada nepoznati vozač oglušio se na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario je vozilom u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja.


Policijski službenik je odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenu.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Na mjestu događaja je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanja, te se poduizimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije kako bi se utvrdio identitet vozača.

Prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom golf.

- Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju - poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Split: Policajac se bori za život, vozač ga udario i pobjegao
Prometni policajac zadobio je teške i po život opasne ozlijede kada ga je noćas u Splitu tijekom obavljanja kontrole prometa udarilo vozilo koje je pokušao zaustaviti, a vozač je pobjegao, priopćila je u srijedu Policijska uprava splitsko-dalmatinska. 20-godišnji splitski prometni policajac…