FOTO Putem do lošinjske plaže izgorjelo više automobila na divljem šumskom parkiralištu

MALI LOŠINJ – Lošinjska je policija jučer oko 15.30 sati zaprimila dojavu o požaru više osobnih vozila i raslinja na području Ćunskog u Malom Lošinju. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga djelatnici JVP i DVD Mali Lošinj. Od lošinjskih vatrogasaca se doznaje da su izgorjela 4 automobila i jedan motocikl.

– Zaprimljena je dojave u 15:58 da gori šuma i vozila parkirana ispod borova. Na terenu je sudjelovalo 9 vatrogasaca JVP Grada Mali Lošinj te 7 vatrogasaca DVD Lošinj sa 4 kamiona i 1 zapovjednim vozilom.

Foto: JVP Lošinj

Istovremeno su gorila 2 požara međusobno udaljena 500tinjak metara. Prvi na parkingu na predjelu Liski gdje je izgorilo 6 automobila te malo oštetilo 1 vozilo i 900tinjak m2 šume.

Drugi na parkingu za uvalu Studenčić gdje je izgorilo 4 automobila te 1 motor i 50tak m2 niskog raslinja. Do dolaska vatrogasaca automobili su bili u plamenu te se gasilo istovremeno požar automobila i šume.

Foto: JVP Lošinj

Požar šume je odmah stavljen pod kontrolu te se spriječilo daljnje širenje požara. Gašenje je otežavalo gorivo koje se izljevalo iz vozila te par manjih eksplozija. Uzrok požara i štetu će utvrditi policija – izvijestili su lošinjski vatrogasci.

Foto: JVP Lošinj

Pretpostavlja se da su automobili u vlasništvu turista, a prava je sreća da se požar nije proširio dalje kroz šumu, jer je riječ o automobilima koji su se nalazili na divljim šumskim parkiralištima na putu do plaža.

U tijeku je provedba očevida kako bi se utvrdio uzrok požara te sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja, izvijestila je policija.

D.G.