FOTO Projekt Europskih Snaga Solidarnosti u Sumartinu - "O-Live IT!"

SUMARTIN - Već 4 godinu za redom Maritima educare (MEA) - udruga za očuvanje i promociju maritimne baštine iz Sumartina na Braču, organizira 2-tjedni volonterski program Europskih Snaga Solidarnosti EU (21.10. - 03.11.2022.) pod imenom ''O-Live IT!'' u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU.

10 mladih ljudi iz raznih Europskih zemalja živi I pomaže našim sugrađanima u Sumartinu da oberu svoje masline, a zauzvrat uživaju u njihovom gostoprimstvu, dobroj hrani I zanimljivim pričama.

Program je izuzetno uspješan te svake godine sve više Sumartinjana želi ugostiti volontere i uključiti ih u svoje svakodnevne maslinarske običaje. Mladi volonteri imaju priliku iz prve ruke iskusiti našu kulturu i tradiciju ali isto tako i prenijeti svoja iskustva i običaje svoje zemlje te potaknuti naše mlade ljude da se uključe o ovaj program i pronađu zanimljiv projekt u nekoj drugoj europskoj zemlji i iskuse druge kulture, objašnjavaju iz udruge za očuvanje i promociju maritimne baštine iz Sumartina na Braču.

I.G.