FOTO Priznanje Ministarstva unutarnjih poslova primili djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske ali i dvoje hrabrih građana

Priznanje Ministarstva unutarnjih poslova primili su za iskazanu hrabrost Marija Krištić i Petar Gizdić.

Na svečanoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, koja je 29. rujna 2022.godine održana u Zagrebu na Policijskoj školi „Josip Jović“ najzaslužnijim policijskim službenicima uručene su zahvalnice, priznanja i medalje za izuzetan pothvat.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske zahvalnicu su dobili policijska službenica Stela Kavelj (JSIP) i policijski službenik Jozo Ugrina ( Druga policijska postaja Split), zbog odličnih sportskih rezultata koje su postigli sudjelujući u natjecanjima.

Policijska službenica Stela Kavelj je sudjelovala je na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, najvećem sportskom natjecanju iza Ljetnih olimpijskih igara – zlatna medalja u taekwondou, a sjajnim uspjehom doprinijela je ugledu MUP RH na nacionalnoj, ali i svjetskoj razini, dok je policijski službenik Jozo Ugrina sudjelovao na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama i osvojio srebrnu medalju u bacanju koplja. Svojim uspjehom je doprinio ugledu MUP-a na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Priznanje  Ministarstva unutarnjih poslova primili su i naši sugrađani Marija Krištić i Petar Gizdić koje je Policijska uprava splitsko-dalmatinska predložila za nagradu Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, oni  su se u rujnu 2021. godine zatekli na mjestu prometne nesreće i herojski iz gorućeg automobila, ne razmišljajući o vlastitoj sigurnosti, izvukli pet ugroženih maloljetnika koji su se našli u životnoj opasnosti te tako poduzeli sve potrebne sigurnosne mjere do dolaska stručnih službi na mjesto događaja.  Zahvaljujući prisebnosti imenovanih, petorici maloljetnika koji su se osobnim automobilu, zbog neprilagođene brzine, zabili u betonski stup javne rasvjete u naselju Rupotine kraj Solina, spašeni su životi.

Marija Krištić i Petar Gizidć su svojim nesebičnim činom i iskazanom hrabrošću postali hvalevrijedan primjer.

I.G.