FOTO Ovo je škola u Malom Ižu za koju Grad Zadar traži 128,5 tisuća eura - Otočani: "U ovakvom stanju je opasna za ljude i imovinu!"

IŽ/ZADAR - Mnogi su se pitali zašto Grad Zadar traži upola manje novca za staru školu na otoku Ižu, u naselju Mali Iž? A odgovor na pitanje zašto nitko ne želi kupiti nekretninu na ovoj atraktivnoj lokaciji, dali su nam sami otočani.

Otočani više puta upozoravali grad na opasnost

- Željeli bi vas informirati da je spomenuta zgrada u ruševnom stanju i predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu, o čemu je u niz navrata obaviješten i grad Zadar - pojašnjavaju nam mještani otoka Iža, te dalje navode:

- Međutim nakon mnogih dopisa i upozorenja o kritičnoj sigurnosnoj situaciji, grad nije poduzeo ništa. Mještani otoka Iža traže da se škola proda za simboličnu cijenu od 1€, tj. da se hitno pronađe investitor, što je u suprotnosti s odlukom Grada koji mogućnost "kakve god" zarade stavlja ispred sigurnosti mještana - poručuju.

- Šaljemo vam slike da se uvjerite koliko je loša situacija, u nadi da će se iste iskoristiti za još jedan članak i stvoriti dodatni pritisak na ključne ljude u Gradu Zadru - kažu otočani.

Upit o prijedlogu otočana poslali smo u Grad Zadar i odgovore ćemo objaviti, čim ih dobijemo.

Podsjetimo, zgrada stare škole u Malom Ižu procijenjena je na 128.520 eura, što je polovina iznosa kojeg je Grad Zadar tražio prije četiri godine.

Tada je Grad u dva navrata pokušao prodati staru zgradu, ali u tome nije uspio, jer nitko nije iskazao interes za kupnju.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Za staru školu u Malom Ižu Grad Zadar traži manje od milijun kuna
MALI IŽ - Zgrada stare škole u Malom Ižu procijenjena je na 128.520 eura, što je polovina iznosa kojeg je Grad Zadar tražio prije četiri godine. Tada je Grad u dva navrata pokušao prodati staru zgradu, ali u tome nije uspio, jer nitko nije iskazao interes za kupnju, makar