FOTO Otvoren je 63. Međunarodni dječji festival!

ŠIBENIK - "Zastava je podignuta, 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku je otvoren! Zdravo maleni!", pozdravio je u subotu navečer šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Gradonačelnik Željko Burić kazao je da je pažnja prema kreativnosti, umijeću i dječjoj mašti svake godine sve intenzivnija, što se očituje i u programu 63. MDF-a.

Festival je na Ljetnoj pozornici otvorila kazališna družina „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda predstavom  „Ribar Palunko i njegova žena“.

U okviru programa Šibenske noći na Trgu Pavla Šubića I (ispred zgrade Županije) nastupa i grupa Silente a tradicionalni vatromet na rasporedu je bio oko 22.30 sati.

Otvorenju 63. MDF-a na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku prisustvovali su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica te Zdravo Zima, posebni savjetnik za kulturu i izaslanik predsjednik Zorana Milanovića.

Festival u subotu, 8. srpnja, zatvara predstava "Dražen", nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i zagrebačkog kazališta Trešnja u čast košarkašu Draženu Petroviću. Time će se MDF pridružiti obilježavanju 30. godišnjice tragične smrti hrvatskog košarkaškog Mozarta.

Sve je spremno za otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala i Šibensku noć
ŠIBENIK - U subotu, 24. lipnja, bit će otvoren 63. Međunarodni dječji festival, a Šibenčani i njihovi gosti uživat će i u tradicionalnoj Šibenskoj noći. Festival će u 21 sat na Ljetnoj pozornici otvoriti kazališna družina „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda predstavom „Ribar Palunko i njeg…

I.B.