FOTO Otvara se potpuno uređena plaža u Karlobagu

KARLOBAG - Biser Jadrana, Karlobag, očekuje početak nove ere u turizmu današnjim otvaranjem svoje novouređene gradske plaže. Mještanima i posjetiteljima će pružiti obnovljeno i moderno mjesto za uživanje u ljetnim mjesecima. Ovaj veliki pothvat rezultat je ulaganja od 240.000 eura. Značajna investicija predstavlja plod suradnje Ličko-senjske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Općine Karlobag.

Prije revitalizacije, Gradska plaža u Karlobagu bila je u derutnom stanju, s vidljivim znakovima devastacije. No, zahvaljujući ovom projektu, sada je transformirana u mjesto koje ispunjava sve zahtjeve stanovništva, kao i turista koji posjećuju Karlobag tijekom ljetne sezone.

Uz inovativne sadržaje poput aqualifta, koji omogućuje osobama s invaliditetom i slabije pokretnima lagan pristup moru, Karlobag jasno poručuje kako je spreman zadovoljiti potrebe svih svojih posjetitelja.

Svečano otvorenje plaže bit će prilika da se lokalni stanovnici i turisti upoznaju s novim sadržajima i mogućnostima koje plaža pruža. Očekuje se da će ovaj događaj privući velik broj posjetitelja, te doprinijeti jačanju imidža Karlobaga kao atraktivne turističke destinacije na jadranskoj obali.

Općina Karlobag nalazi se u cijelosti na prostoru Parka prirode Velebit i kreće s izradom nove petogodišnje turističke strategije kako bi iskoristila jedinstvene mogućnosti razvoja na prostoru gdje se za 20-tak minuta vožnje od plaže na nula metara nadmorske visine dolazi do vidikovca na 927 metara visokim Baškim Oštarijama.

Općina Karlobag poziva sve mještane i posjetitelje da se pridruže svečanom otvorenju Gradske plaže koje će se održati u petak, 7. srpnja 2023. godine, u 13 sati. Ovim događajem želi se obilježiti značajan trenutak za lokalnu zajednicu i proslaviti uspjeh projekta koji je uložio u poboljšanje kvalitete života u Karlobagu.

Za lokalne stanovnike i posjetitelje, ovo je prilika da iskuse jedinstvenu kombinaciju prirodne ljepote i modernih sadržaja koju nudi novouređena plaža u Karlobagu. Ako već niste, posjetite novouređenu gradsku plažu koja predstavlja značajan korak prema razvijenijem i inkluzivnijem turizmu u Karlobagu i širem području Ličko-senjske županije.

D.G.