FOTO Obnovljena legendarna zadarska skakaonica, jedan od simbola grada

ZADAR - Skakaonica na Kolovarima, jedan je od prepoznatljivih simbola Zadra. Izgrađena je 1957. godine i od tada je mjesto okupljanja starih i mladih, profesionalaca i amatera u skokovima u vodu. Nakon 66 godina skakaonica je obnovljena i opet okuplja građane i goste ovog grada.

Tijekom proteklih desetljeća više je puta obnavljana, ali zbog utjecaja vremenskih nepogoda i soli bila je opasna za skakače i kupače.

Skakaonica je već desetljećima mjesto susreta brojnih generacija, kupača i skakača kojima je obilježila živote te je tako postala i simbolom cijelog gradskog predjela i brojnih ekipa koje su se uz nju okupljale.

Tijekom ljetnih mjeseci na Otvorenom plivalištu Kolovare organiziraju se mnogobrojna sportska događanja kao što su “Zadarska plivačka liga”, “Plivački maraton Preko – Zadar” i slično. Korisnici skakaonice su plivački klubovi, klubovi skokova u vodu, vaterpolo klubovi te veliki broj kupača, djece i rekreativaca.

Iako jedinstvena skakaonica na Jadranu mami generacije Zadrana koji skokovima na "divlje" poput "bauka", "arbaha", salta, premeta žele impresionirati kupače, liječnici i profesionalni skakači stalno ponavljaju kako pri skakanju valja biti iznimno oprezan.

Kako je bilo na obilježavanju dovršetka obnove zadarske 66 godina stare skakaonice, pogledajte u foto galeriji genijalnog zadarskog fotografa Aleksandra Bonačića.

D.G.