FOTO Objavljeni detalji broda, nasukanog na otoku Korčuli: "Još u Grčkoj mu se izgubio svaki trag!"

SMOKVICA - Zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju Općina Smokvica odlučila je objaviti detalje nasukavanje željeznog broda nedaleko od uvale Brna.  

- Prva dojava o nasukanom brodu je stigla 31.12.2022. godine. Na teren su izašle sve žurne službe ( policija, pomorska policija, kapetanija i DVD Smokvica). Utvrđeno je da je brod napušten,nasukan na lokaciji "Bili rat".

Foto: Općina Smokvica

U njemu je pronađena odjeća i priručni pojasi za spašavanje za više osoba. Kompletna strojarnica je puna mora.

Trenutno ne postoji opasnost od onečišćenja mora, ali je vatrogasni brod DVD-a Smokvica  "Sv. Stjepan" sa branama za spriječavanje onečišćenja stavljen u pripravnost. Brod je bio registriran u Turskoj, ali je prodan i brisan iz Turskog registra brodova.

Foto: Općina Smokvica

Zadnja pozicija broda koja se je mogla utvrditi preko sustava praćenja brodova je kraj Peloponeza u Grčkoj. Od tada se brodu gubi svaki trag.

Sve nadležne službe su aktivirane i trenutno traju pripreme za odsukavanje i tegljenje broda, a kako je za sada nepoznat vlasnik, vjerovatno će brod biti prodan na dražbi u organizaciji Republike Hrvatske.

Foto: Općina Smokvica

Čim budemo imali više informacija, iste će biti objavljene - objavili su iz Općine Smokvica.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Korčuli policija pronašla napušteni brod, moguće je da su ga koristili migranti
KORČULA - U uvali Brna na otoku Korčula dežurstvo Policijske postaje Korčula, 31. prosinca 2022. godine oko 15 sati je zaprimilo dojavu o nasukavanju broda, kojeg su naposljetku na tom mjestu policajci i pronašli. Iz dubrovačke policije su za Dubrovački dnevnik potvrdili kako na brodu nisu zatečeni…