FOTO: NOVO LICE KAŠTELA Uskoro se dovršava uređenje gotovo 20 km obale

KAŠTELA – Kaštela će uskoro imati svojih gotovo 20 kilometara uređene obale, najavili su iz tog Grada.

U završnoj je fazi, naime, aktivni projekt izgradnje nove luke i obale u Kaštel Starom. Riječ je o financijski najskupljem projektu Županijske lučke uprave od njezina postojanja. Investicija je vrijedna gotovo 50 milijuna kuna – Grad je izdvojio 15 milijuna, Županijska lučka uprava izdvojila oko 30 milijuna kuna, a ostatak iznosa osigurali su Splitsko-dalmatinska županija te Ministarstvo mora.

– To je bilo jedno od mojih predizbornih obećanja, uređenje obale. Trenutno je u završnoj fazi projekt izgradnje nove luke i obale u Kaštel Starom. – kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, na dan Grada.

U okviru ovoga projekta izgrađen je lukobran dug gotovo 200 metara. Uredilo se ukupno 9500 četvornih metara obalnog pojasa, što uključuje kamenooblagačke radove, hortikulturno uređenje te postavljanje ormarića s nautičkim priključcima za struju i vodu. Kroz projekt će se, k tome, urediti 150 komunalnih vezova za lokalno stanovništvo.

– Riječ je o financijski najskupljem projektu Županijske lučke uprave od njezina postojanja. Oni su osigurali oko 30 milijuna kuna, a iz gradskog proračuna investirano je gotovo 15 milijuna kuna, a do ukupnih 50 milijuna kuna koliko je ‘teška’ ova investicija sudjelovali su Županija te Ministarstvo mora.

Po završetku uređenja luke i obale u Kaštel Starom, prema najavama iz Grada, kreće nova investicija. Riječ je o kompletnom uređenju obale Kaštel Novog, od Kaštel Starog do kule Ćipiko. Značajno će se proširiti postojeća riva, uredit će se cijela šetnica i obalni dio, što uključuje prometnice, druge sadržaje i hortikulturu.

Također, u planu je zatim uređenje obale u Kaštel Sućurcu, Štafiliću i Gomilici.

Prev 1of14 Next

D.G.