FOTO Nacionalni park Kornati svečano obilježili 42. rođendan

MURTER/KORNATI - Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ ovaj je vikend slavila svoj 42. rođendan uz mnoštvo slavljeničkih aktivnosti koje su oduševile posjetitelje.

Proslava obljetnice započela je u subotu, 13.  kolovoza 2022. u večernjim satima na otoku Levrnaka u Kornatima. Nakon cjelodnevne kiše koja je žednim kornatskim maslinama donijela nadu, nebo se razvedrilo i pokazalo sve boje i ljepote ovoga kraja.

Uz otvorenje izložbe fotografija SJEĆANJE NA ZABORAV II (crno - bijeli svjetlopis o Kurnatima), svojom pjesmom program je uveličala i klapa Bunari.

Izložba fotografija Sjećanje na zaborav II nastavak je izložbe Sjećanje na zaborav, a obogaćena je novim fotografijama zbog prekrasnih povijesnih motiva, te postojanja dodatnog materijala i velikog interesa publike.

Obilježavanje obljetnice se nastavilo se i dan kasnije, na staroj rivi u Murteru. Klapa Bunari pjesmom je otvorila večer gdje su posjetitelji mogli uživati u ukusnom lovačkom gulašu kojeg su pripremili lovci Lovačkog društva Kamenjarka uz pomoć djelatnica i djelatnika Javne Ustanove. Postavljen je i video zid sa izabranim fotografijama i filmovima o Kornatima.

Vrhunac večeri svakako je bio nastup popularnog pjevača Đanija Stipaničeva koji je svojim hitovima zabavljao posjetitelje do kasnih noćnih sati.

Bio je ovo još jedan rođendan za pamćenje i izvrstan podsjetnik koliko je izuzetna ljepota, bogatstvo i raznolikost Nacionalnog parka Kornati, te njegova važnost za ovo područje.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

Javna Ustanova “Nacionalni park Kornati” obilježava 42. obljetnicu | | Morski HR
Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, veći dio grupe otoka Kornati proglašen je
KORNATI Činjenice o rajskom arhipelagu koje vjerojatno niste znali | | Morski HR
Priču o Kornatima priča spoj prirode i ljudskog djelovanja. Ovaj arhipelag proglašen je Nacionalnim parkom prije 41 godinu i povodom rođendana donosimo neke činjenice koje možda niste znali.
Otočani u strahu, struka zabrinuta: “Na Kornate prvi put stigle krvoločne zvijeri, pratimo ih dvije godine!” | | Morski HR
Tradicionalno Kornatari, odnosno Murterini koji svoja imanja imaju na ovom otočju, ovčarstvom se bave oduvijek. Tako i Matej Mudronja koji sa svojom obitelji vodi obiteljsko gospodarstvo i