FOTO: “LINIJSKA PLOVIDBA” Spoj geometrije i mora u 11. samostalnoj izložbi Borisa Kačana

ZADAR – Došlo vrijeme za novu 11. samostalnu izložbu fotografija. Ovaj put malo drukčija od svih do sad, priča nam Boris Kačan u najavi jedinstvenog spoja mora, arhitekture, detalja i geometrije.

Boris Kačan nas redovito uspije iznenaditi novim detaljima prekrasne Hrvatske. Fotografirao on gradove, prirodu, more ili nebo, pronaći će uvijek nešto novo. Ovaj put je iz svega izvukao linije i spojio ih u “Linijsku plovidbu” nove samostalne izložbe.

– Pozabavio sam se malo linijama u prostoru, linijama u arhitekturi, u prirodi u detaljima i nastala je izložba naziva: „Linijska plovidba“. Pripremio sam 59 fotografija. Otvorenje izložbe je 21.08.2019. u 19:30h u staroj školi na Stanovima u Zadru.

Sve fotografije su nastale u Hrvatskoj, najviše u okolici Zadra. Tu ipak živim, pa je i red da pokažem što više domaćega. Kad sam odredio tematski izložbu, krenuo sam s izborom fotografije i već nakon desetak minuta sam došao na preko 200 fotografija, tako da sam ostalih par sati se bavio eliminacijom fotografija. U nedostatku prostora, ovo je maksimalan broj fotografija a da su ipak u dovoljno velikom formatu da svi jasno vide svaku fotografiju.

Hvala puno obitelji na potpori, prijatelju Aleksandru Bonačiću na odličnom nazivu izložbe,  i eto pozivam vas sve koji ste u mogučnosti da dođete i pogledate sve sa prve linije na Stanovima – priča Kačan, a Vi pogledajte dio njegovih veličanstvenih fotografija. Ostatak možete pogledati na izložbi ili OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ: Zlatnom ratu titula najljepše plaže svijeta!

BORIS KAČAN PHOTOGRAPHY

Foto: Boris Kačan

J.G.