FOTO: KORNATI CUP Regata kroz najljepši europski arhipelag

MURTER – Završila je ovogodišnja regata KORNATI KUP, organizirana nakon pauze od dvije godine zbog Korona virusa. Regata ima tradiciju preko trideset godina u organizaciji jedriličarskog kluba Kornat iz Murtera, a ove godine su je pratila dva fotografa portala Morski HR, Velimir Bešić i Boris Kačan.

Posljednje 22 godine partner Jedriličarskog kluba Kornat  u organizaciji regate je PITTER yachtcharter. Većina jedriličara je iz Austrije, Njemačke, Švicarske i Nizozemske.  Među sudionicima regate ima profesionalnih posada pa i bivših olimpiskih pobjednika, a regata se takođe koristi kao promocija novih modela partnerskih firmi.

Prev 1of14 Next

Kornati kup pruža uz mogućnost uživanja jedrenja u kornatskom arhipelagu, zabavu svaku večer uz živu glazbu na četiri lokacije, Murter – Žut – Biograd – Murter, uz večeru i doručak.

Ove godine bilo je 500 sudionika od kojih je bilo 350 skipera, što je ogromna promocija naše obale, otoka i nautičkog turizma.

Prev 1of15 Next

– Regata je bila meni najbolja do sada,zbog lijepog vremena, povoljnog vjetra, uspješne organizacije i željnosti sudionika koja se primjećivala na svakom koraku, nakon dvije godine apstinencije – rekao nam je gospodin Ante Brzić predstavnik organizatora regate.

Velimir Bešić