FOTO Katamaran na kojem je izbio požar, potonuo kod Drvenika Velog

Potonuo je katamaran u akvatoriju Drvenika na kojem je u nedjelju popodne izbio požar, a svih deset osoba koje su u trenutku požara bile na plovilu spašeno je, doznaje se u splitskoj policiji.

- Dojava o požaru stigla je u 13.40 sati, a u tom trenutku se na plovilu nalazilo deset osoba. Vatra je izbila dok se katamaran nalazio između Drvenika Velikog i Krknjaša, u uvali poznatoj kao Plava laguna - rekla je za HRT policijska glasnogovornica Antonela Lolić.

Svi na vrijeme napustili plovilo

Osobe koje su se nalazile na katamaranu su napustile plovilo i pokušale ugasiti vatru, a u pomoć su im stigli i vatrogasci. Unatoč svemu katamaran je sat vremena kasnije potonuo.

Još se uvijek ne znaju uzroci požara, a o događaju je obaviještena Lučka kapetanija, koju je kontaktirao Morski HR, no službenih podataka o havariji iz Ministarstva mora do kraja dana još nismo dobili.

Foto: Jure Ljubetić

Na mjestu događaja je bila i Pomorska policija. Prema prvim neslužbenim informacijama uzrok požara bi mogao biti tehnički kvar, a vatrogasci su stigli čim su stigli, no mjesto havarije je od Kaštel Gomilice, odakle je krenuo vatrogasni brod udaljeno 15-ak Nm, pa brži nisu mogli biti i brod je nažalost u potpunosti izgorio i potonuo. Podatke o uzrocima i eventualnom zagađenju mora objavit ćemo, čim ih dobijemo.  

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gori katamaran kod Drvenika Velog
Gusti crni dim nadvio se nad otok Drvenik Veli, a u plamenu je brod kod plaže Krknjaši, poznatije kao “Plava laguna. Doznajemo da su putnici sigurno prebačeni na drugi brod, a prema prvim informacijama požar je planuo oko 13.30 sati, u dvotrupcu (katamaranu) zbog kvara na akumulatoru. - Vatrogasni