FOTO Iskrcao robu na autobusnoj stanici pa zaradio 12 tisuća kuna kazne

DUBROVNIK – Red se mora znati, a reda nema već neko vrijeme u dubrovačkoj staroj jezgri, barem kada je u pitanju pretovar robe za trgovine. Pa je dubrovačko komunalno redarstvo žestoko krenulo u obračun s onima koji se ne drže postavljenih pravila igre.

Nema iznimki, svi koji krše propise komunalnog redarstva bit će kažnjeni – poručuju iz Grada Dubrovnika koji već neko vrijeme, blago rečeno, vodi rat s pojedinim trgovačkim distributerima, odnosno s djelatnicima za utovar i istovar robe u staroj gradskoj jezgri.

Foto: Grad Dubrovnik

Utvrđeno je, kažu, kako pojedini trgovački distributeri obavljaju istovar robe, za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada, na prostoru autobusne stanice na Pločama, odnosno na prostoru izvan pretovarne zone u Ulici Frana Supila što je zabranjeno člankom 159. stavka 3. Odluke o komunalnom redu. Komunalni redari danas su već ispisali novčanu kaznu u iznosu od 12 tisuća kuna za jedan takav prekršaj, s tim da 10 tisuća kuna kazne ide pravnoj osobi, a 2 tisuće kuna odgovornoj osobi, odnosno djelatniku koji je ignorirao propise.

I ne ostaje se samo na ispisivanju kazne. Odmah nakon što komunalni redar u prisutnosti vozača “udari pečat” za počinjeni prekršaj, vozila se udaljavaju iz zone. Iz Grada poručuju da će nastaviti s provođenjem ove Odluke putem sustava video nadzora, čijim kamerama ne može promaknuti  nepropisno iskrcavanje i pretovar robe, odnosno nepropisno parkiranje.

K.B.