FOTO Gotovo 9.000 maškara prodefiliralo riječkim Korzom

RIJEKA - U sklopu finala 41. Riječkog karnevala, riječkim Korzom proplesale su 93 grupe s ukupno 59 alegorijskih kola, a gotovo 9.000 maškara pokazalo je predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine.

Bili su tu roboti, građevinari, barbike, poštari, vikinzi i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavila na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć.

Brojni programi ovogodišnjeg Riječkog karnevala u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu, a bilo je svega – od sporta, koncerata, pjesme, maškarani tanci do humanitarnih događanja.

Snimku ove zaista posebne Međunarodne karnevalske povorke možete pogledati na stranici Turističke zajednice grada Rijeke.

I.B.