FOTO Dubrovački most uskoro će dobiti novo svjetlosno ruho

DUBROVNIK - Most Dubrovnik, kojem su dubrovačke gradske vlasti izmijenile ime u "Most dr. Franja Tuđmana" uskoro će biti posebno osvijetljen.

Most koji se nalazi na sjeverozapadnom ulazu u grad, u blizini putničke i turističke luke grada Dubrovnika "Gruž", dio je glavne prilazne ceste prema gradu, stoga je i  jedna od znamenitosti Dubrovnika koju najviše turista vidi prvu.

Foto: Nova Lux

Riječ je o visećem mostu preko rijeke Rijeke Dubrovačke, čiji je originalni dizajn izrađen 1989. godine, međutim, gradnja je zaustavljena na početku Domovinskog rata, a dovršena 2002. godine.

Hrvatske ceste u dogovoru s Gradom Dubrovnikom donijele su odluku da ovaj most bude privlačniji tijekom noći, naručivanjem projekta arhitektonskog svjetlosnog dizajna.

Foto: Nova Lux

Provedba ovog projekta je u fazi natječaja, no projekt dizajna T he Light koji je izradila tvrtka Nova-lux započeo je stvaranjem koncepta svjetlosnog dizajna koji će naglasiti strukturu mosta, što je vrlo specifično zbog jednog dizajna pilona u obliku slova A, stoji na stranicama ove tvrtke.

Razne scene rasvjete definiraju i dizajneri svjetla i inženjeri u ovoj tvrtki, a neke od njih mogu se vidjeti na 3D vizualizacijama, koje su objavili.

Sviđa li vam se?

I.B.