FOTO Dani sv. Vida u Rijeci: Nastupi Bokeljske mornarice, Gradske glazbe, podjela rižota od liganja...

RIJEKA - Povodom Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke na Korzu su, već tradicionalno, nastupili Bokeljska mornarica, Gradska glazba Trsat i Prve riječke mažoretkinje.

Uz pratnju Gradske glazbe Trsat, Hrvatska bratovština Bokeljske mornarice 809 Rijeka postrojila je odred i postavila Kolo svetog Tripuna. Gradska glazba Trsat potom je izvela deset skladbi i svojim koncertom razveselila sve prisutne.

Posljednje su nastupile Prve riječke mažoretkinje, koje su postale prepoznatljivi dio riječkoga identiteta, a njihova uniforma simbolizira pripadnost gradu Rijeci. Nastupi Prvih riječkih mažoretkinja su prepoznati i nagrađivani na europskim i svjetskim natjecanjima, a ono što čini njihov rad posebnim jest spajanje tradicionalnog i modernog te rekreacijskog i plesnog.

Na ovogodišnjoj Gastrofešti pripremat će se rižoto od 350 kg liganja, 140 kg riže i 40 l maslinovog ulja, a nazdravit će se s 2000 čaša žlahtine.

Foto: Grad Rijeka

Tradicionalnu Gastrofeštu povodom Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke.

Pripremu i podjelu obroka organizira Studentski centar Rijeka.

A.B.