FOTO Dan policije i blagdan svetog Mihovila - Na splitskoj rivi prezentacija policijske opreme i vještina

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas, 27. rujna 2022.godine započelo je obilježavanje Dana policije i blagdana svetog Mihovila. Svečano obilježavanje počelo je polaganjem zajedničkog vijenca na centralnom križu i groblju branitelja na gradskom groblju Lovrinac.

Uz načelnika Slobodana Marendića zamjenika načelnika Marka Srdarevića, načelnike Sektora, te zapovjednika Jedinice specijalne i interventne jedinice, bili su izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, Bojan Ivošević, zamjenik Grada Splita i brigadir Darko Podrug iz Hrvatske ratne mornarice.

Načelnik Slobodan Marendić predvodio je izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske koje je, uz nazočnost članova obitelji,  položilo cvijeće i na grobove poginulih i preminulih kolega čije posljednje počivalište je na Lovrincu. Naših poginulih i preminulih kolega sjetili smo se i na ceremoniji koja je održana u atriju policijske uprave ispred murala postavljenog u čast policijski službenika poginulih u Domovinskom ratu.

Uz izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske, cvijeće su položili članovi Udruge specijalne jedinice policije BATT, Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski,  Udruge Tigar SDŽ Imotski-Rakitje i Udruge prvi hrvatski redarstvenik. U crkvi Svetog Josipa održana je sveta misa koju je predvodio don Marko Trogrlić, policijski kapelan splitskog policijskog dekanata, a na obilježavanju je pjevala policijska klapa Sveti Mihovil.

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, sutra će na splitskoj rivi od 10 do 13 sati biti održana prezentacija policijske opreme i vještina, a danas i sutra ( 27. i 28. rujna ) od 08 do 14 sati, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije u Mravincima organizira akciju darivanja krvi.

I.G.