FOTO Butković o željezničkoj nesreći: "Čini se da je pogriješio prometnik" - Strojovođa uganuo nogu u pokušaju bijega?

RIJEKA - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je željezničku nesreću koja se dogodila noćas oko 2 sata nedaleko od Rijeke.

Na kolodvoru Škrljevo teretni vlak zabio se u cisternu koja je bila prazna. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, a promet je do daljnjega obustavljen u oba smjera.

Foto: Dražen Gorščak / Facebook

Oleg Butković kaže kako se, prema prvim informacijama koje ima, radi o ljudskoj pogrešci.

- Po informacijama koje imam, ali pustimo da povjerenstvo i agencija za istraživanje nesreća utvrde detalje, radi se o ljudskoj pogrešci od strane prometnika vlakova. Ne mogu još o detaljima govoriti, to su prve informacije koje imam - istaknuo je.

Foto: Dražen Gorščak / Facebook

Neslužbeno se doznaje da je strojovođa prilikom bijega uganuo nogu.

"Noćas u 2.20 sati u željezničkom kolodvoru Škrljevo teretni vlak 62077 HŽ Carga udario je na trećem kolosijeku grupu vagona željezničkog teretnog operatera ENNA transporta pri čemu je došlo do iskliznuća lokomotive s kolosijeka. Nema teže ozlijeđenih. Nadležna policijska postaja provodi istragu. Prema prvim neslužbenim informacijama uzrok nesreće upućuje na ljudski faktor", objavio je HŽ.

Foto: Dražen Gorščak / Facebook

Željeznički promet na toj dionici je prekinut, a putnike prevoze cestovnim prijevozom.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Teretni vlak zabio se u cisternu kod Rijeke!
Noćas oko dva sata došlo je do željezničke nesreće kod Rijeke na Škrljevu. U nesreći je sudjelovao vlak koji prometuje na relaciji Rijeka - Moravice. Cisterna koja je također sudjelovala u nesreći, je, prema informacijama koje je objavio Index, bila je prazna. Očevid je u tijeku. Od 2.